Bosbessenroomijs

Heerlijk smeuig roomijs in een handomdraai gemaakt.

Voor een flinke bak ijs, die overigens zo op is heb je nodig:

  • 700 ml slagroom stevig geklopt met zachte pieken net niet geheel stijf
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 200 gram bosbessen
  • 50 gram suiker

Maak eerst de bosbessen klaar. Kook de bosbessen in samen met de suiker tot je een dikke siroopachtige massa hebt, hoe minder water er nog in zit hoe romiger het ijs. De bessen mogen worden gepureerde maar zelf vind ik de besjes wel lekker en mooi in het ijs. Laat de bessen in de koelkast goed afkoelen.

Klop de slagroom stevig en voeg de melk toe.

Schep de helft in een ijsbak en voeg aan de andere helft de bosbessen toe en klop even door.

Voeg het bosbessen mengsel toe aan het witte mengsel en spatel een beetje door elkaar voor een mooie melange.

Minimaal 4 uurtjes invriezen voor gebruik.

In plaats van bosbessen kan je ook frambozen nemen of aardbeien of ander fruit, als het meeste vocht eruit is gekookt en stroperig is geworden dan is het geschikt om door de roommassa te spatelen. Kook je niet voldoende in dan krijg je harder ijs en ijskristallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s