Kipnuggets uit de oven met een krokant laagje. Dubbele portie maken is aanbevolen.
Voor 5 personen
- 1 kilo kipfilet of dijenfilet in gelijke stukjes van ongeveer 4x4cm
Voor de marinade meng je door elkaar:
- 4 eetlepels kwark
- Sap van 1 citroen
- 2 teen knoflook geperst
- Theelepel paprikapoeder
- Halve theelepel zeezout gemalen
- Flinke draaien aan de peper molen
- 2 eieren losgeklopt.
Voor het kruim jasje meng je door elkaar
- 150 gram panko,of versgedroogd wit broodkruim
- 50 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- Halve theelepel witte peper
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Doe de kipfilet marineren in de marinade voor minimaal 2 uur.
Wentel stukje voor stukje de kip door de paneermeel en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
Bak de nuggets mooi goudbruin in 20 minuten op 180 graden.
Ik heb mijn eigen vega variant er mee gemaakt. Zelf met tufu, vlozaad en glutenmeel een soort kipstructuur gemaakt en jouw marinade gebruikt. HEERLIJK. Dank je wel voor het recept.
LikeLike
Top! Dat klinkt goed
LikeLike