Kipnuggets italiano

Kipnuggets uit de oven met een krokant laagje. Dubbele portie maken is aanbevolen.

Voor 5 personen

  • 1 kilo kipfilet of dijenfilet in gelijke stukjes van ongeveer 4x4cm

Voor de marinade meng je door elkaar:

  • 4 eetlepels kwark
  • Sap van 1 citroen
  • 2 teen knoflook geperst
  • Theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel zeezout gemalen
  • Flinke draaien aan de peper molen
  • 2 eieren losgeklopt.

Voor het kruim jasje meng je door elkaar

  • 150 gram panko,of versgedroogd wit broodkruim
  • 50 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • Halve theelepel witte peper

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Doe de kipfilet marineren in de marinade voor minimaal 2 uur.

Wentel stukje voor stukje de kip door de paneermeel en leg ze op bakpapier op een bakplaat.

Bak de nuggets mooi goudbruin in 20 minuten op 180 graden.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marie schreef:

    Ik heb mijn eigen vega variant er mee gemaakt. Zelf met tufu, vlozaad en glutenmeel een soort kipstructuur gemaakt en jouw marinade gebruikt. HEERLIJK. Dank je wel voor het recept.

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Top! Dat klinkt goed

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s