Gekruide rijst past praktisch bij elk groente gerecht en is ook erg handig om porties in te vriezen.
Voor 6 personen
- 2,5 kop rijst (formaat theeglas) jasmijn of basmatirijst is mijn favoriet
- 3,5 kop heet water
- Halve aubergine in blokjes, met zout bestrooien en na 30 minuten afspoelen
- 1 kleine prei in stukjes
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 eetlepel harira kruiden
- Theelepel kurkuma
- Halve theelepel zout
- Halve theelepel zwarte peper
- Theelepel zwart sesamzaad
- Teentje knoflook
- Half bos bladpeterselie gesnipperd.
- 6 eetlepels olijfolie
Was de rijst in een vergiet totdat ze helder water afgeeft.
Neem een ruime koekepan of hapjes pan. Bak de prei, aubergine, ui, knoflookzachtjes gaar en voeg de rijst toe, bak nog 4 minuten zachtjes door goed omscheppen.
Voeg de overige ingrediënten, op de peterselie na, toe.
Dek af met een deksel en laat 15 minuten zachtjes koken tot het water is opgenomen door de rijst.
Roer de peterselie erdoorheen en haal de pan van het vuur. Afgedekt blijft de rijst goed warm door de pan bv in een handdoek of hooikist te zetten.