Gegrild kippetje

Ik kwam zowaar bij de Lidl een mooie label rouge komt eten in de koeling, dat zijn kwalitatief een stuk betere kippen dan gemiddeld die de supermarkten verkopen. Die gaan we grillen vandaag!

1 label rouge kip van ongeveer anderhalve kilo.

  • 1 kip, ontdaan van plastic en elastiek
  • Ovenschaal ingevet

In de kip doen we het volgende voor smaak en geur:

  • 1 citroen in stukken
  • Bosje rozemarijn, tijm, Dragon, salie van de laatste een klein beetje paar blaadjes
  • 5 tenen knoflook
  • 1 ui in grote stukken

Een marinade maken van:

  • Halve theelepel gerookt paprikapoeder
  • Halve theelepel gember geraspt
  • Halve theelepel foelie
  • Halve theelepel kurkuma
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Halve theelepel witte peper
  • 1 teen knoflook geperst of poeder halve tl
  • Halve theelepel korianderpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el balsamico
  • Zeezout enkele draaien aan de molen
  • Wil je heel pittig voeg dan ook wat chilipoeder toe of pul biber

Roer dit goed door elkaar verwarm het een klein beetje en bestrijk de kip ermee. Bestrooi de ki p met wat sesamzaad en nog wat olijfolie en dek de schaal af.

De pootjes kan je naar behoefte even samenbinden met wat keukentouw dat draait makkelijker om.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de kip op de onderste richel. Bak 30 minuten en draai de kip dan om in de schaal.

Bedruip met bakvocht en bak nog een 30 minuten. Draai nog 1 maal om en laat het velletje mooi krispy bakken. Verlaag eventueel de temperatuur tot 160 als je het nog niet mals genoeg vind. De kerntemperatuur van kip ligt zo rond de 70 graden bij gaarheid. Kijk daarvoor op deze tabel kerntemperaturen van de bbqhelden.

Ik leg graag in de ovenschaal wat wortels of grof gesneden kriel aardappels die nemen de lekkere smaak van de kippejus goed op samen met knoflook tijm en rozemarijn geeft het ook een heerlijke geur in de keuken af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s