De klasieke combinatie van ei ham asperge en roomsaus maar in een ovenschotelversie gegoten.
Voor een schotel van 20x20cm voor 4 personen
- 500 gram gekookte aardappel in plakjes
- 2 flinke handen spinazie
- 400 gram geschilde asperges in stukjes
- 100 gram gekookte ham of gerookte zalm in stukjes
- 4 eetlepels gesnipperde kruiden ik gebruikte peterselie en basilicum.
Leg deze ingrediënten afwisselend in een ingevette ovenschaal.
Voor de saus
- 3 losgeklopte eieren
- 250 ml kookroom of slagroom
- 2 eetlepels maizena
- Halve theelepel zwarte peper
- Zout halve theelepel
Klop de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en giet deze over de ovenschotel.
Zet de schotel 40 minuten op 180 graden in de oven.
- 3 eitjes losgeklopt met beetje peper en zout
- Parmezaanse kaas 50 gram geraspt
Na 40 minuten giet je de eitjes en de kaas bovenop en laat dit nog 10 minuten stollen op 200 graden.