Geen pasta maar aardappel gaat er in deze ovenschotel. Met een lekkere bechamelsaus een smeuïge schotel die zo leeg is geschept.
Bolognese saus
- 500 gram rundergehakt
- 2 rode uien gesnipperd
- 4 tenen knoflook geperst
- 1 zoete gegrilde puntpaprika in stukjes
- 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
- Zwarte peper en zout
- 500 gram tomatenstukjes
- 80 gram tomatenpuree
- 6 artisjokharten in stukjes
Bak het gehakt rul en bruin in wat olijfolie samen met de ui en paprika en voeg de overige ingrediënten toe. Laat dit een half uurtje pruttelen.
Maak de bechamelsaus nu
- 50 gram roomboter
- 40 gram bloem
- 200 ml slagroom
- 600 ml melk
- 50 gram fijngeraspte parmezaan
- 2 teen geperste knoflook
- Peper
- Nootmuskaat
- Zeezout
Smelt de boter en gaar de bloem 3 minuten tot lichtbruin op middelhoog vuur. Voeg de overige ingrediënten toe en roer dit tot een dikke saus.
Schil nu de aardappels en snijd ze in plakken en reepjes.
- 800 gram aardappels in plakken en stukjes
- Handvol kerstomaatjes gehalveerd
- Rozemarijn, tijm
Grote ovenschaal insmeren met olijfolie vullen met een laag aardappels, laag tomatensaus, laag bechamel.
Decoreer met tomaatjes en de kruiden. 1 uur bakken op 180 graden. Eventueel afdekken als de bovenkant te bruin word.