Limoen cheesecake

De limoenen moesten op…dan maak je toch gewoon een heerlijke limoen cheesecake!

Voor de bodem springvorm 24 cm

  • 200 gram biskwie fijngemalen
  • 50 gram geroosterde hazelnoten fijngemalen
  • 100 gram gesmolten roomboter

Meng deze ingrediënten en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Stevig aanduwen.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Voor de vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 1 blikje gecondenceerde melk
  • 5 eigeel
  • 120 ml limoensap
  • Rasp van 1 limoen
  • Snuf zout

Klop de eieren schuimig en voeg de overige ingrediënten toe. Klop tot een egale massa en giet de vulling op de bodem.

Bak de taart 40 minuten op 150 graden, hete lucht onderste richel. Laat de taart 30 minuten afkoelen in de oven en zet deze daarna in de koelkast.

Voor de topping

  • 5 eiwitten
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel limoensap

Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker,maizena en sap toe. Blij kloppen tot een glanzende stevige massa.

Spuit het schuim op de taart en zet enkele minuten onder de grill of gebruik de gasbrander zoals ik deed.

Een paar schijfjes limoen die in een laagje suikersiroop even hebben liggen glaceren zijn samen met wat limoenrasp een mooie decoratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s