Een lekkere frisse taart met een mooie banketslagroomtopping.
Voor een springvorm van 28 cm
- 300 gram frambozen bevroren of verse
- 50 gram suiker
Kook de frambozen met de suiker en 100 ml water. Pureer de frambozen en zeef de pitjes eruit. Verdeel de frambozen puree in 2 delen.
- 10 blaadjes gelatine
- Koud water
Laat de blaadjes gelatine weken in het water
- 2 sinaasappels in plakjes en de plakjes doormidden gesneden.
Voor de bodem heb je nodig
- 200 gram verkruimelde digestive koekjes
- 4 eetlepels amandelmeel
- 1 theelepel Vanilleextract
- Of een halve geraspte tonkaboon
- 100 gram gesmolten roomboter.
Vermeng de ingrediënten voor de bodem met elkaar en druk deze op de bodem van de springvorm. Tot een mooie stevige bodem.
Plak de plakjes sinaasappel tegen de rand van de springvorm en zet koel weg.
- 500 gram volvette kwark of yoghurt
- 500 ml slagroom
- 50 gram poedersuiker
Klop de slagroom stijf.
Los 8 blaadjes gelatine op in de helft van de warme frambozen puree.
Klop de kwark en de frambozen puree door de slagroom. Vul de springvorm met het kwarkmengsel.
Los 2 blaadjes gelatine op in de andere helft van de frambozen puree en giet dit op de kwarklaag. Zet koud weg en laat minimaal 2 uur opstijven.
Maak een banketbakkerslagroom klik HIER voor het recept. kleur met een kleurstof de room lichtpaars en vul een spuitzak hiermee gekartelde spuitmond 7.
Spuit rozetten op de taart en versier eventueel met vruchtjes of chocolaatjes.