Alles is lekkerder met een homemade knoflooksaus dat is mijn motto.
Voor een halve liter knoflooksaus neem je
- 200 ml mayonaise
- 200 ml creme fraiche
- 100 ml volle yoghurt
- Minimaal 4 grote tenen knoflook, maar 10 tenen mag ook, maar net hoe sterk je de knoflooksaus wil hebben.
- Een paar flinke draaien aan de zwarte peper molen
- 4 el gesnipperde bieslook.
Variaties maken er weer een geheel ander sausje van, voeg aan bovenstaand recept toe:
- Visknoflooksausje 1 eetlepel rode ui gesnipperd, 4 augurken, 1 eetlepel dille
- Franse frietjessaus Theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels fijngemalen ananas, 1 eetlepel rode ui gesnipperd
- Italiaanse knoflooksaus 2 el tomatenketchup, 1 eetlepel Provençaalse kruiden vers of gedroogd,
- Griekse knoflooksaus theelepel gyroskruiden, 2 eetlepels verkruimelde feta, handje gesnipperde basilicum