Een pittig vleesgerecht, maar oh zo lekker samen met witte rijst en boontjes bv. Als je de laos en gember vers kan krijgen dan zou ik dat altijd gebruiken.
- 750 gram runderbraadlappen in stukjes
- 200 ml kokoscreme of een blok santen opgelost in het water
- 500 ml water
- 2 blaadjes djerek poeroet
- 1 citroengrasstengel gekneusd
Hak in de hakmolen de volgende ingrediënten fijn tot een egale massa
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- Stukje gember van 4 cm geraspt
- 4 rode pepers, lomboks, zonder zaadjes
- 1/2 theelepel koenjit
- 1/2 theelepel laos
- 4 gepofte kemiri noten
- 1/2 theelepel ketoembar
- Sap van 1 limoen
- Halve theelepel zout
Bak de pasta even aan in de crockpot express en voeg het vlees toe.
Roerbak alles een 5 minuten aan en voeg het water en de kokosmelk toe.
Zet de crockpotexpress in meath/stew stand en sluit het drukventiel. Stel de pan in op 45 minuten.
Dit gerecht kan je natuurlijk ook in een braadpan maken of slowcooker. In de braadpan laat je de stoofpot met gesloten deksel 4 uur stoven en voeg je een halve liter water extra toe. In de slowcooker het gerecht 4 uur op high.
Serveer met witte rijst, boontjes, kroepoek en atjar zoetzuur bv.