Knolselderijsoep

on

Een mooie vullende soep voor koude winterdagen.

Voor ongeveer 4 liter soep

  • 1 grote of 2 kleine knolselderijen in stukken gesneden 1.5 kilo ongeveer
  • 1 kilo aardappels in blokjes
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • Halve theelepel komijn
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 100 ml slagroom

Op de room na alles samen aan de kook brengen in 2 liter water en gaar koken.

De soep pureren en de room toevoegen.

1 gesnipperde bosui en een half bosje gesnipperde selderij toevoegen

Als de soep te dik is eventueel met wat water verdunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s