Een lekker pittig gevuld soepje, met een stuk brood een hele maaltijd.
Voor ongeveer 8 liter soep
- 400 gram rauwe rode linzen
- 1 grote pot bruine bonen
- 1 liter tomaten passata
- 500 gram tomaten in stukjes
- 2 blik kokosmelk
- 1 rode peper
- 1 bos koriander fijngehakt
- 1 eetlepel zeezout
- Currypasta
- Voor de currypasta in de hakmachine fijnmalen
- 2 rode uien
- 2 rode pepers
- 1 eetlepel komijn
- 2 eetlepels massala kerrie
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel koriander poeder
- Rasp van 1 limoen
Doe in een diepe koekepan in enkele eetlepels olijfolie de currypasta aanfruiten en voeg de tomaten toe en laat dit even gaar sudderen.
Kook in een grote pan de rode/oranje linzen in 3 liter water geheel gaar.
Voeg de currytomaten toe aan de linzen in de pan en laat dit nog een half uurtje zacht koken. Pureer de soep samen met 2 blikjes kokosmelk
Voeg de inhoud van de pot bruine bonen toe en snipper het bosje koriander boven de soep snipper ook de Rode peper boven de soep. Vul aan met water tot de gewenste dikte en laat even garen op een laag pitje.
Proef even en voeg eventueel nog wat zout of peper toe. Serveer met seroendeng en wat korianderblad.