- 250 gram bosbessen vers of uit de diepvries
- 150 gram suiker
- 500 gram volle kwark
- 500 ml slagroom
- 8 blaadjes gelatine geweekt in koud water
Voor de bodem
- 200 gram digestive biskwie
- 100 gram gesmolten roomboter
- 50 gram amandelmeel
Springvorm van 26-28cm doorsnede
Meng de ingrediënten voor de bodem door elkaar en doe dit verspreiden over de bodem van (met bakpapier beklede) springvorm. Aandrukken met een lepel.
Pureer de bosbessen en verwarm deze licht samen met de suiker in Een steelpannetje. Haal dit van het vuur af en los de gelatine (even uitknijpen)er in op.
Klop de slagroom lobbig en voeg de kwark toe. Giet langzaam al kloppend de bosbessen toe en roer goed door elkaar.
Giet het mengsel op de bodem en zet 3 uur te koelen in de koelkast.
Maak na 2 uur de banketbakkerslagroom klik hier voor het recept. En garneer met bosbessen.
Ja heerlijk die word zeker gemaakt ,dit recept word geprint ,zo fijn !!!..
LikeLike
Als je bij de jumbo in het vriesvak kijkt dan hebben ze daar mooie zakken liggen met frambozen en bosbessen en kersen die gebruik ik voor dit soort taarten. Alleen als topping verse gebruiken die zijn steviger
LikeLike