Osso bucco a la Ingrid

on

Ik zag bij de slager mooie schenkel liggen en dacht meteen aan dat Italiaanse restaurant hel verlicht met een megaflatscreen met 6 tafeltjes en een hele kleine open keuken waar een superbe geur vandaan kwam. Ja zo bucco geserveerd door de kok himself en gezellig mee zitten kletsen zover dat gaat in het Italiaans Frans Engels. Een dag van tevoren bereid en mensen wat ruikt het lekker. Wel op mijn eigen manier dus met een knipoog er zit vast iets in wat niet in de traditionele ossobuccos zit.

Osso bucco a la ingrid

  • Een flink stuk schenkel of meerdere een kilo ongeveer
  • Bleekselderij 2 stengels gesneden
  • 1 winterwortel in stukjes
  • 3 uien gesneden
  • Handvol paddestoelen ik nam shitake, eiken…, Oesterzwam
  • Glas witte wijn
  • 4 tenen gerookte knoflook
  • 1 zoete puntpaprika in stukken
  • Zout peper naar smaak
  • 400 ml passata
  • Blaadje laurier,stukje rozemarijn, tijm in een bosje gebonden

Zet de slowcooker aan op high en doe de pan invetten met wat olijfolie, en doe er vast de helft van de uien in.

Gebruik je een braadpan laat deze dan beslist goed heet worden voordat je het vlees erin doet.

Doe het vlees kruiden en zout, peper

Braad het snel aan in een flinke klont roomboter, voeg de groentes toe en roer wat om. Leg het vlees als het aan beide kanten is aangebraden vast op de uien in de slowcooker.

Giet de wijn over de groentes en doe alle ingrediënten over in de slowcooker inclusief vocht. Voeg nog 150 ml extra heet water toe.

Schep alles even om en herhaal dit elk uur even. Ik prefereer om af en toe om te scheppen, velen doen dit niet het is maar net wat je zelf prettig vind.

Zet de slowcooker 6 uur op high.

Haal de schenkel eruit en leg dit in een schaal. Schep het merg uit het bot terug in de pan en pureer met de staafmixer de groentes en de saus glad.

Leg het vlees terug en laat het laatste uur nog stoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s