Hartige soesjes, ik dacht meteen eigenlijk neeeee.. maar nu ik de Franse cougeres tegenkwam ben ik van gedachten veranderd. Wat zijn ze lekker.
Cougeres Franse kaassoesjes 80 stuks
- 75 gram geraspte comté, gruyere of andere pittige Franse kaas
- 40 gram roomboter
- 75 gram bloem
- 50 gram creme fraiche
- 125 ml melk
- 2 eieren
- Peper en zout
Breng de melk, boter, zout en peper aan de kook.
Doe in 1 keer de bloem erbij en blijf 2 minuten roeren met een stevige pollepel totdat het geen kleverige bal is en de bloem is gegaard.
Doe het deeg over in een keukenmachine en klop er op snelheid een voor 1 de eieren doorheen.
Voeg daarna de kaas toe, en uiteindelijk ook de creme fraiche, klop nog even stevig door tot een glanzende massa.
Schep het deeg in een spuitzak en spuitmondje 4 in de punt.
Spuit soesjes op de bakplaat met een klein beetje tussenruimte ter grote van 4 cm doorsnede. Druk met een natte vinger eventuele puntjes omlaag.
Bak de soesjes in 17 minuten goudbruin op 180 graden hete lucht.
Variatie
- Strooi er voor het laatste doorkloppen wat extra specerijen doorheen of wat gesnipperde kruiden.
- Vul ze eventueel met een hammousse of kaascreme. Een klein dotje is voldoende
Hoi Ingrid, deze soesjes klinken heerlijk! Zou ik ze ook in kunnen vriezen?
Groetjes, Corinne
LikeLike
Ja hoor dat kan
LikeLike