Paris kerst, gevulde soezenkrans

Heel Holland bakt is van start gegaan en ik bak lustig met de technische opdracht mee. Vandaag een gevulde soezenkrans met een hazelnootbotercreme

Voor het soezendeeg heb je nodig

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 gram roomboter in stukjes
  • Snuf zout
  • 100 gram gezeefde bloem
  • 3 eieren L

1 ei om te bestrijken, 100 gram amandelschaafsel om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 210 graden. En bekleed een bakblik met een vel bakpapier waarop op de onderzijde een cirkel van 18cm staat getekend.

Kook de melk, het water, zout met de roomboter zorg dat de boter goed is opgelost.

Voeg van het vuur af de bloem toe en klop stevig door en zet terug op laag vuur en roer een minuut of 3 tot er een bal is gevormd van het deeg en de bloem mooi gaar is geworden.

Doe het deeg in een koude kom en klop even een minuut door dan is het voldoende afgekoeld voor de eieren.

Klop 1 voor 1 de eieren erdoorheen. Als het deeg mooi glanzend is dan is het deeg klaar. Doe het deeg in een spuitzak en spuit er 3 cirkels van 18cm doorsnede van. 2 cirkels tegen elkaar aan en de derde bovenop de 2cirkels.

Besmeer de cirkel met eigeel en bestrooi rijkelijk met amandelschaafsel.

Bak 25 minuten op 210 graden en laat even afkoelen.

Voor de banketbakkersroom

  • 1 theelepel vanilleextract
  • 2 eigeel
  • 250 ml melk
  • 25 gram suiker
  • 25 gram custardpoeder of maizena

Meng de custard met het eigeel en enkele eetlepels melk.

Breng de rest van de melk en de suiker aan de kook en voeg het custardpapje toe. Let op word snel dik!

Klop even stevig door als de custard dik is en schep deze in een schaal, dek af met folie en zet in de koelkast.

Voor de botercreme

  • 400 gram zachte roomboter
  • 140 gram hazelnootcreme

Klop dit tezamen tot een lichtcremige egale creme in een minuut of 5.

Voeg de afgekoelde banketroom toe in gedeeltes en klop nog even stevig door tot een mooie glanzende creme.

Snijd de afgekoelde soezenring doormidden en leg de onderste helft op een serveerschaal.

Spuit 2 lagen botercreme op de onderste helft en leg de bovenste helft erop. Spuit hierop nog wat minitoefjes creme en bestuif met wat poedersuiker en garneer met chocolaatjes naar keuze.

Ik maakte chocolade hulstblaadjes van 200 gram au bain marie gesmolten chocola in een spuitzak doen puntje afknippen en blaadjes spuiten. 3 roze balletjes marsepein rollen en in het chocoladeblaadje drukken.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Jannie schreef:

    Oh Ingrid wat een plaatje ,en ja daar bij HHB pas je zeker ,wat een talent ben je toch . Wat ziet deze krans er fantastisch uit ,een sieraad op tafel gewoon ..

    Like

  2. Mylene schreef:

    Ik heb het jaren geleden ook gemaakt , en altijd een festijn , hopelijk krijg ik terug zin om zo, n dingen te maken!!

    Like

Plaats een reactie