Lekkere kleine tulbandjes of 1 grote maak je met dit recept. Gevuld met rozijntjes en Cranberries. Het originele recept komt van Rutgerbakt
Kersttulband 8 kleine tulbandjes of 1 grote
- 135 gram spijs naar keuze
- 250 gram zachte roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 250 gram patentbloem
- 5 eieren
- 1 eetlepel bakpoeder
- Theelepel citroenrasp
- 150 gram gewelde rozijnen, Cranberries, abrikozen , pruimen, naar eigen smaak, grote vruchten fijngesneden. Wellen in Amaretto is erg lekker of in warm grey thee
- 2 eetlepels maizena
Verwarm je oven 20 minuten voor op 165 graden.
Beboter je vorm en stuif er een waasje bloem overheen.
Klop de boter met de spijs, citroenrasp en de suiker tot een licht romige creme in 4 minuten.
Voeg 1 voor 1 een ei toe en klop tussendoor deze er stevig doorheen.
Voeg de bloem en bakpoeder lepel voor lepel toe en klop zeker nog een minuut of 4.
Laat de vruchtjes uitlekken en dep ze droog. Schep er 2 eetlepels maizena door, dit voorkomt dat ze door het beslag naar beneden zakken tijdens het bakken.
Spatel de vruchtjes snel door het beslag en vul de vormen.
Bak een grote vorm 55 minuten in de oven op de onderste richel op 165 graden. Voor kleine vormpjes bak je deze 30 minuten op 165 graden.
Laat na het bakken 5 minuten staan en stort ze dan op een schaal. Dek af tijdens het afkoelen luchtig met folie dan droogt ze niet snel uit.
Als de cake is afgekoeld dan eventueel een glazuur eroverheen gieten van 250 gram poedersuiker aangemaakt met 2 eetlepels citroensap