Fudge

Ik schreef al eerder een blog over fudge maar heb het een en ander aangepast. Zie ook fudge

Snelle fudge

  • 500 gram pure chocolade, of melk, of witte chocolade
  • 1 blikje gecondenceerde melk
  • Optioneel een vulling van bv Rasp van 1 sinaasappel of een andere toevoeging zie verderop in het recept.

In een glazen of andere hittebestendige schaal de chocolade smelten.

In de magnetron in ongeveer 4 minuten of au bain marie op het vuur. Even doorroeren.

Het blikje gecondenceerde melk erover gieten en nog een minuut meeverwarmen in de magnetron of 2 minuten au bain marie Niet roeren!

Van de warmtebron afhalen en dan pas gaan roeren voeg nu ook eventuele vulling toe. Binnen een minuut is het een dikke creme die moeilijk nog doorroert dan is de fudge klaar.

Schep de fudge in een vorm van 20x20cm en druk ze aan.

Versier de fudge met bv nootjes, sinaasappelrasp, schuddebuikjes, caramel, taartdecoraties, stukjes koek,druk de fudge goed plat in de vorm en laat ze in de koelkast minimaal 2 uur opstijven voordat je ze in blokjes snijd.

Minimaal 3 weken houdbaar in een dichte doos, of koekblik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s