Krokant havermoutkoekje met chocolade

on

Ik was laatst bij Ikea en daar bezweek ik voor een grote doos krokante haver koekjes en die zijn mij toch lekker. Niet verder vertellen want ik koop dus zelden of nooit koekjes want we willen ze zelf maken. Dus even op zoek en wonder boven wonder het recept is prima te vinden. Een Franse chef heeft ze gemaakt. En niet moeilijk ook. Dus aan de slag!

Het originele recept staat op Bernard , les Havre flarn

Krokante haverkoekjes ongeveer 56 stuks

  • 200 gram havermeel (havermout fijnmalen in de hakmolen keukenmachine
  • 300 gram kristalsuiker
  • 180 gram roomboter of margarine naar keuze
  • 70 gram patentbloem
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel zout
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 350 gram pure chocolade

Havermeel mengen met de suiker, zout en bloem.

Boter smelten en door het mengsel roeren.

Ei opkloppen en met de vanille en bakpoeder door het deeg kneden.

Maak knikkers tussen de 10 en 20 gram en leg ze met ruime tussenruimte op de bakplaat, zet de bakplaat met de bolletjes daarna een uur in de koeling.

Ik nam de ijsbolschep met een diameter van 3 cm hiervoor. De koekjes lopen flink uit. Wil je de koekjes niet te groot maak dan bolletjes van 10 gram.

8,5 minuten bakken op 190 graden in een voorverwarmde oven.

De chocolade smelten en een koekje met de bodem erin dopen en een ander koekje erop leggen. Of de gesmolten chocolade in streepjes over de koekjes trekken. Even laten opstijven en in een trommel bewaren.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Jannie schreef:

    Ik had ze niet durven proeven bij Ikea ,zagen er wat droog uit ,maar deze ga ik van het weekend bakken,heerlijk makkelijk en lijkt me zo smakelijk !!!

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Ze zijn erg lekker! Minder zoet dan die van Ikea maar echt lekkerder

      Like

Plaats een reactie