Ricottataart

on

In de bakbijbel stond deze lekkere ricottataart van Rutgerbakt. Nu kan je de ricotta ook vervangen voor mascarpone, of verse roomkaas het smaakt allemaal even lekker, het oorspronkelijke recept is voor een taart met een doorsnede van 20cm. En er zit nu een lekkere roomkaas topping bovenop.

Ik heb het recept aangepast voor een taart van 24 cm doorsnede.

  • 250 gram blauwe bessen vers of diepvries
  • 4 eieren
  • 125 gram zachte roomboter
  • 250 gram ricotta
  • 180 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel vanilleextract optioneel

Klop de ricotta, samen met de suiker en de boter goed romig.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop per ei goed door.

Voeg per lepel de bloem en de bakpoeder toe en klop de massa nog enkele minuten door tot een luchtige massa.

Schep de bessen door 1 eetlepel maizena zodat ze minder naar beneden zakken.

Schep het beslag in een bakvorm en bak de cake in 55 goudbruin op 170 graden op de onderste richel van de oven.

Besmeer de taart met met een sinaasappelgelei voordat de topping erop gaat. Laat de taart goed afkoelen.

Voor de topping

  • 250 gram verse roomkaas
  • 125 gram zachte roomboter
  • 170 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanilleextract.

Zorg dat de ingrediënten op dezelfde kamertemperatuur zijn. Klop de roomboter glad samen met de suiker en de vanille tot een mooie egale luchtige creme in een minuut of 5. Spuit deze over de afgekoelde taart in toefjes. Garneer met wat besjes en garneer strooisel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s