Mijn oma bakte ze al, mijn opa was een fervent dammer en schaker die was er altijd dol op. Het is een klassiek koekje, ik nam het recept van Rutger uit de koekjesbijbel met een kleine aanpassing om ze weer eens te maken.
Dambordkoekjes ongeveer 25 koekjes
- 180 gram zachte roomboter
- 250 gram bloem
- 110 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- Snuf zout
- Half eitje losgeklopt
Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een zacht deeg.
Deel het deeg doormidden.
- 2 eetlepels cacao
Kneed door 1 helft van het deeg de cacao.
Leg beide helften deeg op plastic folie en druk dit plat tot een gelijk vierkant en leg het in de koelkast voor een half uur.
Vorm beide stukken deeg tot rechthoeken van gelijke grote en dikte van 1 cm dit gaat het makkelijkst tussen plastic folie.
Snijd repen van 1 cm breed en leg deze om en om op elkaar tot je 3 laagjes hebt. Doe folie om de rollen en druk even stevig aan tot een vierkante rol.
Nog een half uurtje koelen.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snijd plakjes van een centimeter en bak de koekjes 12 tot 17 minuten op 170 graden onderste richel, na het bakken laten afkoelen.
Wat zijn dit een schatjes en je hebt je vrije dag weer druk bezet en lekker besteed ..en zo’n koekje staat helemaal leuk in zo’n prachtige koektrommel .
LikeLike
En ze zijn echt niet moeilijk om te maken ook
LikeLike