Pindakaas hipperdanhip

Tegenwoordig is pindakaas weer helemaal hot, stonden er vroeger 4 soorten in de winkel tegenwoordig vult de supermarkt met gemak een meter vol met diverse merken en smaken, met behoorlijke prijsverschillen ook. Wil je ook eens zo een hip potje meenemen en is 4 tot 6 euro je veels te duur? Dan maken we het toch gewoon zelf!

Basispindakaas

1 zakje ongezouten pinda’s fijnmalen in de hakmolen dit kan even duren maar uiteindelijk houd je een smeuïge pindakaas over. Heel soms heb je een eetlepel arachideolie nodig om ze smeuïg te krijgen maar heb geduld want ze word al gauw te dun. Dat Is het dus..pinda’s fijnmalen tot pindakaas simpel he!

Pindakaas met sinaasappelchocolade

  • 250 gram ongezouten pindas
  • 50 gram pure chocolade
  • Rasp van de sinaasappelschil en een theelepel sap of sinaasappelchocolade gebruiken

Smelt de chocolade en maal alles samen fijn tot een wat vloeibare pindakaas. De chocolade zal weer gaan stollen na het afkoelen.

Variatie

  • Chilipindakaas voeg een halve theelepel chilipoeder toe
  • Kokospindakaas voeg 50 gram gemalen kokos toe aan de pinda’s
  • Gebruik ipv pinda’s eens diverse noten
  • Koekkruidenpindakaas 1 eetlepel koekkruiden toevoegen
  • Koekjespindakaas aan 200 gram gemalen pinda’s 100 gram koekkruim naar keuze mee malen.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. marjanne56 schreef:

    Ohhh lijkt me heerlijk en fijn en smakelijk…
    Wist nooit wat een paniekaanval was, totdat ik keuze stress kreeg voor het pindakaas vak afgelopen zomer. Idioot gedoe!

    Dus blij met jouw recept!

    Geliked door 1 persoon

    1. ingrid3220 schreef:

      Is erg lekker ja en simpel in kleine porties ook te maken

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s