Carne de membrillo, en kweeperengelei

on

Kweperen ik heb ze dit jaar voor het eerst met kilos van mijn 2 jaar oude boompje geplukt. Nadat ik er gelei van had gemaakt kwam ik ook de Spaanse carne de membrillo tegen een ingedikte gepureerde kweperenmoes met suiker die je in plakjes snijd en serveerde met manchegokaas. Dat gaan we ook maar eens maken. En meteen kan je dan ook van het kookvocht de kweeperengelei maken, 2 vliegen in 1 klap.

Kweeperengelei

  • 3 kilo kweeperen geschild en ontdaan van klokhuis
  • Pan met dikke bodem

Zet de peren net onder water en laat ze in 45 minuten gaar koken.

Ik zet dan de pan voor een nachtje in de hooimand en haal de volgende dag de gare peren eruit en laat deze goed uitlekken. De peren in een andere pan doen die gebruik je voor de carne de membrillo.

Het sap meten en een gelijke hoeveelheid toevoegen aan geleisuiker.

Sap en geleisuiker aan de kook brengen, ik voegde er nog het sap van 1 citroen aan toe.

Na een minuut of 6, de massa in potten gieten en afsluiten. De gelei goed laten afkoelen dan word ze dikker.

Voor de carne de membrillo

  • Weeg het vruchtvlees en voeg evenveel suiker toe en nogmaals het sap van 1 citroen

Pureer de massa met een staafmixer tot een egale dikke moes.

Breng dit op laag vuur aan de kook let op het gaat spetteren en laat het roerende inkoken tot een dikke brij.

Schep de dikke pasta in een cake vorm en laat dit opstijven. Snijd de membrillo in plakken en serveer met een hartige kaas als manchego of gewoon zo uit het vuistje.

Nu ben ik erg blij met mijn voedseldroger dus halverwege het indijken op het fornuis heb ik de massa laten afkoelen en in bolletjes met de ijsboltang op bakpapier in de voedseldroger laten indikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s