Pompoentomatensoep

on

Een gevuld soepje voor de harde werkers of koude dagen of lekkere trek.

Pompoentomatensoep

  • 500 gram gare pompoen
  • 1 kilo tomaten in kleine stukjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 liter groente bouillon
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel zwarte peper

Bak de ui en knoflook in wat olijfolie aan en voeg de tomaten, pompoen en selderij toe roerbak dit een paar minuten en voeg de bouillon toe. Na 30 minuten pureren.

  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 grote zoete aardappel in stukjes
  • 2 handen pasta rigatta
  • 100 ml kookroom

Voeg deze ingredienten aan de gepureerde soep toe en laat dit op laag vuur gaar worden.

Proef even of er nog wat zout bij moet. Vaak is de bouillon al zout genoeg.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s