Ja jam van bietjes! En kweepeer. Het klinkt misschien als een wonderlijke jam maar smaakt friszurig en is heel smeuïg zacht.
- 400 gram gekookte rode biet
- 1 kilo kweepeer geschild, zonder klokhuis en in stukken gesneden
- Sap van 1 citroen
- Sap van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel kaneel
- 500 gram halfzoete geleisuiker
- 200 ml water
Als je verse bietjes gebruikt kook deze dan eerst in ruim water gaar in 35 minuten, maak ze schoon en snijd ze in stukken.
Kook de kweepeer samen met de gekookte bietjes en de andere ingrediënten op zacht vuur voor 40 minuten.
Pureer de massa met de staafmixer. (Voorzichtig want het is heet)
Giet de jam heet in de potten tot aan de rand gevuld en sluit af met de deksel.
Laat goed afkoelen en controleer of de pot vacuüm is getrokken. Dat kan je zien aan de deksel die kan je dan niet meer indrukken. Bewaar ze op een donkere plaats in een keukenkastje bv. Ruim een jaar houdbaar.
Pc.. de etiketten kan je gratis maken en afdrukken thuis via Jambilizer