Een lekkere chocolade bananencake, is heerlijk ook als ontbijtje heb ik ontdekt. En blijft dagen goed smeuïg dus echt een aanrader voor het weekend bijvoorbeeld.
- 2 cup bloem
- 1 cup griesmeel
- 2 cup olie
- 2 cup suiker
- 2 eieren
- 3 middelgrote bananen geprakt
- 1 cup cacaopoeder
- 1 eetlepel vanilleextract
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram fijngehakte chocolade
- Broodbakvorm van 1200 gram of een lange cakevorm van 30 cm
- 1 banaan door midden gesneden als garnering
Verwarm de oven 20 minuten voor op 175 graden.
Klop de eieren met de suiker romig. Voeg in gedeeltes de banaan en de olie toe.
Als dit goed gemengd is dan de bloem, griesmeel, bakpoeder, vanilleextract in gedeeltes toevoegen.
Klop zeker even flink 2 minuten door.
Bekleed het bakblik met bakpapier.
Giet de helft van het beslag in de vorm.
Klop door de andere helft de chocolade en cacao en giet deze bovenop de lichte helft beslag.
Trek met een lepel van boven naar beneden enkele strepen. Leg de 2 banaanhelften op het beslag.
Bak de cake 50 minuten op 175 graden af op de onderste richel van de oven. Zet de oven uit en laat de cake er nog 30 minuten in de warme oven staan.
Ik heb geen bakpoeder in huis! Ik heb wel zelfrijzend bakmeel in huis! Kaan ik dit vervangen voor bloem met bakpoeder? En zo ja voor hoeveel?
LikeLike
Ja dat kan. De genoemde hoeveelheid bloem aanhouden
LikeLike