Een hoop appels en idem dito spaghettipompoenen komem uit de moestuin, die kunnen wel samen in een taart! En het is mij toch een lekkere taart geworden! Allemaal aan de appelpompoentaart.
Appel limoen pompoentaart
- 1 spaghettiepompoen
- 5 grote friszure appels in partjes van een halve cm dik
- 5 eieren
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 180 gram roomboter
- 180 gram witte basterdsuiker
- 2 limoenen, sap plus rasp schil
- 2 eetlepels maïsmeel
Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten eruit. Gril ze in 40 minuten gaar in de oven op 180 graden in een braadslede open kant naar boven.
Trek na het bakken met een vork het vruchtvlees los en laat het evennuitlekkennin een zeef, doe dit samen in een kom met het limoensap en de rasp even goed omscheppen.
Doe in een beslag kom de eieren en klop deze samen met de suiker tot een dikke creme. Voeg de roomboter en het meel en bakpoeder in beetjes geleidelijk toe en klop dit goed door.
Schep de maïsmeel door de pompoen en spatel het cakebeslag door de pompoen en doe dit in een bakvorm van 26 cm doorsnede.
Duw de appels in het beslag en bak de taart 50 minuten op 170 graden af.
Oh zo snel dit heerlijke recept ..ga hem weer afdrukken want dit is weer heel wat anders en fijn een seizoenstaart voor nu .dank je wel weer Ingrid .
LikeGeliked door 1 persoon
En zooo lekker! Wel maken met spaghettiepompoen
LikeLike