Een lekker stoofpotje met sucadelapjes, de geur van stoofvlees in huis heeft iets knus en is zo lekker. Dit recept kan je zo wel in de slowcooker malen als in een braadpan met dikke bodem op het kleinste pitje.
Stoofvlees 4 personen
- Kilo sucadelappen en vingerdikke repen gesneden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Halve theelepel foelie
- Theelepel piment
- Halve theelepel kruidnagel
- Halve theelepel nootmuskaat
- Theelepel pittig paprikapoeder
- 2 eetlepels ketjap
Meng het vlees met de specerijen en de ketjap en laat een uurtje staan.
Bak het vlees in wat olijfolie in een pan met dikke bodem totdat er een lichtbruin kleurtje is ontstaan.
- 5 uien in dunne ringen
- 1 zoete puntpaprika even aangebakken in een koekepan
- 150 ml rode port
- 100 ml koudwater aangemaakt met 3 el maizena
- 1 theelepel zeezout en zwartepeper
Leg de uien in de slowcooker of in een pan met dikke bodem, beiden invetten met olijfolie.
Leg hierop het reeds aangebakken vlees en de zoete paprika, zet de slowcooker 8 uur op low, roer even om na 3 uurtjes, voeg de port toe.
Voeg na 6 uur het maizena water toe en roer af en toe om.
Gebruik je een pan met dikke bodem schep dan regelmatig om en houd de deksel op de pan. Het vlees is na ongeveer 3 a 4 uur dan goed.