Op zoek naar een recept voor pompoengnocchi want de pompoenoogst in mijn tuin is enorm dit jaar. En wat is het lekker! Ik heb vandaag een spaghetti pompoen gebruikt maar iedere andere eetbare pompoen kan gebruikt worden. Wel kan het vochtgehalte erg verschillen per pompoen waardoor je meer of minder bloem toe moet voegen.
De basis bereiding die ik gebruik om de pompoen te garen is de pompoen doormidden te snijden en de pitten eruit te scheppen, de helften in de oven met de opengesneden kant naar boven in de oven in 40 minuten gaar te bakken op 180 graden. De pompoenen met eetbare schil kan je geheel pureren en andere schep je met een lepel uit.
Pompoengnocchi voor 4 personen
- 600 gram gaar gepureerd pompoenvlees
- 50 gram griesmeel
- 300 tot 500 gram bloem afhankelijk hoeveel vocht er in het pompoenvlees zit
- 2 eierdooiers
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 10 blaadjes salie fijngehakt
- Handje fijngehakte basilicum
- Halve theelepel zout
- Halve theelepel zwarte gemalen peper
- Theelepel knoflookpoeder
- 3 eetlepels olijfolie
Meng dit tot een deeg begin met de 300 gram bloem en voeg meer bloem toe als je ziet dat het deeg te vochtig blijft. Laat het deeg even een half uurtje rusten in de koelkast.
Bebloem je aanrecht met bloem en wat griesmeel. Snijd met een deegschraper stukken deeg af die je tot rollen vormt waar je stukjes vanaf snijd van ongeveer 2 cm en 1 cm dik.
Ik leg deze op bakpapier bestrooid met griesmeel, zorg dat ze niet tegen elkaar liggen want dan plakken ze vast.
Breng ruim water aan de kook met 1 el zeezout. Kook de gnocchi gaar, als ze gaan drijven dan zijn ze gaar. Laat uitlekken.
Bak ze lichtjes aan in 50 gram roomboter en serveer met een saus naar keuze.
Vandaag bakte ik shitake in roomboter en voegde de gnocchi toe samen met verse doperwtjes en een stoofpot rundvlees.