Popeye zou er blij mee zijn.. Ik ook, erg gesteld op spinazie, zo veelzijdig te gebruiken van salade tot gevulde pasta.
- 1 portie roomboter bladerdeeg ongeveer 6 vierkantjes of zelfgemaakt snel bladerdeeg
- 600 gram verse spinazie
- 1 teen geperste knoflook
- Zwarte peper, zeezout halve theelepel
- 200 gram ricotta
- 1 theelepel uienpoeder
- 3 eieren
- 2 el maizena
- 1 eigeel om te bestrijken
Roerbak de spinazie kort aan totdat ze is geslonken samen met de knoflook en peper.
Rol het deeg uit ter grote van een lage taartvorm van 26 cm niet dikker dan een halve centimeter.
Hak de spinazie fijn in de hakmolen en voeg de eieren, maïzena en roomkaas toe. Meng alles goed tot een romig beslag.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met enkele eetlepels paneermeel.
Giet de spinaziericottacreme in de vorm en decoreer met wat bladerdeeg figuurtjes. Bestrijk dit met eigeel.
Bak de taart op 180 graden voor ongeveer 45 minuten.
Mm mm daar word ik sterk van ..wat een fijn smakelijk recept .
LikeLike
En zeer makkelijk en snel te maken. Je kunt ook gerookte zalm nog toe voegen als je dat lekker vind
LikeLike