Bleekselderij salade

Een friszure salade die je het beste een halve dag van tevoren kunt maken om de smaken goed te laten intrekken. Lekker bij gebakken aardappels of een bbq bijvoorbeeld.

  • Halve bos bleekselderij in hele kleine blokjes snijden
  • 2 zure appels in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • Handvol rozijnen
  • Gojibessen
  • Sinaasappel in partjes
  • Sap van een limoen
  • 75 gram pecannoten in stukjes en even roergebakken
  • Handje zonnebloempitten

Dit alles even door elkaar mengen.

Voor de dressing

  • 200 ml dikke yoghurt
  • 100 ml mayonaise
  • 2 eetlepels kruiden naar smaak, ik nam bieslook, peterselie, oregano (gedroogd mag ook)
  • Flinke snuf peper
  • Rasp van de limoen

Dit even goed door elkaar kloppen en mengen met de salade. Afdekken en koel wegzetten tot gebruik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s