Vers bladerdeeg is heerlijk maar best bewerkelijk. En met het warme weer deze dagen toch wel een werkje. Nu deed ik het al met geraspte koude boter maar bevroren boter is nog beter en geeft een mooi bladerdeeg wat prima geschikt is voor gebak.
Een mooi duidelijk filmpje staat op
Bladerdeeg
- 400 gram bloem
- 250 gram geraspte bevroren roomboter, ik rasp ze met de keukenmachine let op dat je niet te hard drukt dan. Op de hand kan ook.
- Snuf zout
- 120 ml ijskoud water
- 1 eetlepel citroensap
Meng de zout en de bloem, en rasp hier direct de roomboter boven. Voeg de overige ingrediënten toe en begin met kneden.
Ik kneed met de deeghaak in enkele minuten hier een deeg van als je ziet dat het te droog is voeg dan nog een klein beetje ijskoud water toe.
Als je met de hand kneed werk snel en net samenhangend is voldoende je moet de stukjes boter zien zitten dus kneed vooral niet te lang ik was heel snel klaar.
Vorm er een platte schijf van en leg het in een ziplock zak in de koelkast voor minimaal een uur.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier in de vorm waarin je het wil hebben
Prik met een vork overal gaatjes in het deeg en schuif het bakpapier met het deeg op de bakplaat en koel deze zeker nog een uur.
Verwarm een half uur je oven op 180 graden. Echt doen want bladerdeeg bak je in een goede hete oven.
Volg verder je recept waarin je het bladerdeeg verwerkt.
Dit snelle bladerdeeg kan je voor allerlei gebak gebruiken, van tompouce tot taartbodem.
Één reactie Voeg uw reactie toe