Ik ben dol op aardappels van allerlei soorten van gekookt tot gebakken van rosti tot puree. Smoren is heerlijk en dat doe je in roomboter.
- 1 kilo aardappels naar keuze, goed wassen, niet schillen
- 50 gram roomboter
- Zeezout en peper naar smaak
- Koekenpan met dikke gladde bodem en deksel
Snijd de aardappels in stukken en smelt de roomboter in de koekepan.
Schep de aardappels erdoorheen met het peper en zout en zet het vuur laag.
Schep het komende half uur iedere 10 minuten even om en laat de deksel op de pan. De aardappels smoren nu gaar in de boter.
Nu zijn de aardappels gaar maar niet bruin. Wil je ze bruin dan haal je de deksel eraf en bak je ze verder op hoog vuur even bruin geen boter meer toevoegen want dat zit er echt genoeg in.
- Garneer met peterselie na het smoren en schep om met nog wat extra zeezout.
- Bak je ze bruin gebruik dan wat extra kruiden als uienpoeder en paprikapoeder en Chilivlokken bv ook knoflook en groene kruiden zijn een heerlijke toevoeging dan.