Kaiserschmaren

We zijn op vakantie in Oostenrijk en dan word er natuurlijk ook lekker gekookt en af en toe iets Oostenrijks op de kaart. Ik maakt 1 van de bekendste gerechten, de stukken luchtige pannekoek met abrikozensaus, origineel hoort daar pruimensaus bij die je op dezelfde manier kunt bereiden.

Voor 4 personen

  • 4 eigelen losgeklopt
  • 4 eiwitten net stijfgeklopt
  • 350 ml volle melk
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 100 gram poedersuiker om te bestrooien.

Voor de abrikozensaus

  • 100 gram rietsuiker
  • 500 gram gehalveerde abrikozen

Maak eerst de abrikozen klaar, strooi de rietsuiker in een brede pan met dikke bodem en doe de abrikozen erop en laat ze met de deksel op de pan warm worden tot de suiker is gesmolten. Schep regelmatig om totdat het vocht dikker word en de abrikozen mooi donkergeel van kleur zijn. Schep ze in een schaal en zet deze vast op tafel.

Voor de kaiserschmaren, meng de melk met het eigeel en klop de bloem met het bakpoeder erdoorheen, spatel nu ook het eiwit erdoorheen en bak er dikke pannekoeken van die je na het omdraaien met 2 vorken uit elkaar scheurt en verder bakt. Bak een grote stapel en serveer met de poedersuiker en de abrikozen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s