Een snel kipgerecht wat eigenlijk overal bij past van happenplank tot avondeten.
- 1 kilo stukjes dijenfilet of borstfilet naar keuze
- Peper, zout, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ketjap
- 2 el balsamico azijn
Maak van de specerijen, olie, ketjap, azijn een marinade en zet daar de kip even een half uurtje in weg.
Bak de kip licht aan in een koekenpan met wat olie.
- 3 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 75 ml water
- 2 el maizena
- 4 eetlepels ketjap
- Halve theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel sambal badjak
- Theelepel uienpoeder
- 4 geperste tenen knoflook
- 1 eetlepel Palm of rietsuiker
Meng dit alles goed door elkaar zonder klontjes en blus hiermee de kip af. Voeg eventueel wat water toe als je de saus te dik vind en laat 10 pruttelen.