Maïsbrood no knead

Maïsbrood dat bestaat in de winkel meestal uit een witbrood met wat kleurstof en enkele korreltjes maïs er bovenop. Ik bakte een combinatie van maïs en tarwebloem omdat het anders zo compact blijft en ik toch graag een luchtiger brood wil hebben. Maïs bevat tenslotte geen gluten maar in combinatie met tarwebloem krijg je toch een mooie rijs. De Amerikaanse bekende maisbroden zijn op basis van een sodabread met backing soda en meestal geen gist. Dit is meer een stevig Hollands broodje.

  • 75 gram fijn maïsmeel
  • 75 gram grof maïsmeel
  • 500 gram tarwebloem
  • 8 gram gist
  • 480 ml lauw water
  • 3 eetlepels melkpoeder
  • 50 mg vitamine c
  • 1 eetlepel zout

Meng hiervan een soepel deeg en laat het 8 uur afgedekt op de keukentafel staan. Verwarm de oven op 220 met een liter water onderin in de braadslede voor stoom.Vouw het plakkerige deeg op een sterk gebloemd aanrecht meerdere keren dubbel en bol stevig op. Bestrooi met grof maïsmeel en sesamzaad snijd enkele keren in laat nog 20 minuten rijzen en bak 40 minuten op 220 graden af. Het vouwen gaat makkelijker als je een deegschraper gebruikt en je handen met olie invet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s