Op Facebook kwam ik dit Delish filmpje tegen van deze ravioli met een hysterisch muziekje erbij dat wel. Het leek mij ontzettend lekker en omdat de courgettes nu in de tuin hun vruchten in snel tempo laten groeien is dit het moment om ze eens te gaan maken. Ik heb dit keer gele courgettes gebruikt maar andere kleuren mogen natuurlijk ook.
Courgette ravioli 4 personen
- 2 middelgrote courgettes met de kaasschaaf in dunne plakken geschaafd. Schaaf tot dat je het zaad bereikt en draai dan de courgette om. Dus geen plakken met zaad. Het middelste gaat op de composthoop hier.
Voor de ravioli
- 200 gram ricotta
- 1 ei
- 1 eetlepel maizena
- 80 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- Paar flinke draaien aan de pepermolen
- Snufje zeezout niet teveel want de kaas is al zout
- 2 handen vol basilicum fijn gehakt in de hakmolen met een stukje kaas
Meng dit allemaal goed door elkaar tot een dikke creme.
Leg de courgette linten 2 om 2 dwars op elkaar en leg in het midden een kleine eetlepel ricotta en vouw de courgette eromheen, leg ze in een met olie ingevette ovenschaal.
Zie de foto voor verduidelijking van het vouwen en vullen.
Voor de tomatensaus
- Kilo tomaten in stukjes
- Blikje tomatenpuree
- 1 ui gesnipperd
- 1 zoete puntpaprika gesnipperd
- 3 teen knoflook geperst
- Eetlepel zeezout
- Flink wat peper
- Eetlepel Provençaalse kruiden
Fruit de ui en paprika wat aan in de koeken en voeg de overige ingrediënten toe en laat een half uurtje sudderen. Pureer de saus met de staafmixer.
Ik had wat van de vulling over en daar heb ik de helft van door de tomatensaus geroerd.
Giet de saus over de ravioli en verdeel her en der nog wat dotjes vulling en bestrooi lichtjes met parmezaanse kaas.
Bak 35 minuten op 200 graden. Serveer er ciabattas bij en een gegrild stukje vlees of wat pasta.