In Zwitserland aten we ooit op een bergstation een heerlijke abrikozen taart met zure abrikozen. Die maak ik zodra er weer abrikozen zijn graag na. Jammergenoeg kom ik niet zo vaak de zure abrikozen tegen maar lekker is de taart toch wel.
Abrikozentaart
25×30 of rond 24 tot 26 cm
- 1 pak roomboter bladerdeeg de plakjes uitgerold tot een lap die met opstaande rand past in een vorm van ongeveer 25 x 30cm
- 2 eierdooiers
- 40 gram maizena
- 250 ml slagroom
- 70 ml volle melk
- 70 gram rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel vanilleextract
- 600 gram abrikozen doormidden gesneden vel hoeft er niet af
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de vorm met bakpapier en leg de lap bladerdeeg erin. Klop van de overige ingrediënten een mengsel zonder klontjes en leg de abrikozen verdeeld over de vorm met de platte kant naar boven. Giet de creme ertussen en bestrooi de abrikozen met wat rietsuiker.
Bak ze taart af 45 minuten op 180 graden hete lucht.