Tartelette met aardbeien en curd

Mini taartjes die er te lekker uit zien maar het ook zijn. Meestal met een lekkere knisperend koekbodem met een vulling van room en fruit.

Voor ongeveer 10 bodems van 8 cm doorsnede

  • 150 gram roomboter
  • 80 gram poedersuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel citroenrasp
  • Snuf zout

Kneed van deze ingrediënten een stevig deeg en rol het uit tot een 3mm dikke lap.

Ik vind dit het makkelijkste gaan op met bloem bestoven bakpapier. Steek met een bakring van 10 cm doorsnede rondjes uit en leg deze in tartelette vorm ( of zoals ik deed in een groot formaat muffin een opstaand randje van ongeveer 5 cm). Werk ze mooi aan de randjes af met bv een karteltje van een vork.

Zet de vormen minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm ondertussen je oven op 180 graden.

Nu moet je ze gaan bakken met een blinde vulling, anders zakken de randjes naar beneden tijdens het bakken. Ik gebruik daar een muffinvormpje voor gevuld met oude bonen voor het gewicht.

Na de eerste 10 minuten verwijder je het vormpje en bak je ze nog 10 minuten af op 180 graden. Even laten afkoelen voor een paar minuten en dan uit de vorm halen.

Vulling

  • Per vormpje 2 eetlepels Lemoncurd
  • Aardbeien Of frambozen en blauwe bessen verdeeld over de curd.
  • Of een creme van 200 gram stijfgeklopte slagroom met 50 gram poedersuiker en 200 gram verse roomkaas
  • Eventueel besmeerd met een gelei van rozensiroop of een jam naar keuze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s