Pavlova

Het bekende nagerecht bestaande uit een krokant eiwitschuim met een creme en fruittopping. Ik ga mij er toch weer eens aan wagen met een bbc recept. Die ik overigens hele goede recepten vind hebben, van vaak bekende koks. De link naar het originele recept staat op BBC pavlova

Mijn variant zit vooral in de vulling met een andere creme en fruit.

Pavlova

  • 4 eiwitten
  • 250 gram suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel vanilleextract

Voor de vulling

  • 500 gram aardbeien, blauwe bessen, frambozen
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram verse roomkaas
  • 50 gram vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Op de bakplaat een vel bakpapier leggen en daarop een cirkel tekenen van 24 cm doorsnede.

Papier omkeren zodat de tekening aan de onderzijde zit.

Klop de eiwitten stijf en voeg dan lepel voor lepel de suiker toe totdat ze helemaal is opgenomen en glanst.

Klop er dan de azijn, vanille en maizena door.

Neem een grote spuitzak met grote kartelmond. En spuit het eiwit over de cirkel tot deze geheel bedekt is. Maak een buitenste ring hoger met een 2 laag toeven van eiwitten.

Bak de Pavlova 1 uur op 150 graden op de onderste ovenrichel. En laat de Pavlova afkoelen in de oven totdat deze volledig koud is en droog geworden.

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en voeg de verse roomkaas toe. Vul de Pavlova met de creme en garneer met het fruit.

Maak deze pavlova niet te lang van te voren dan is ze het knapperigst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s