Ik kocht vanmorgen overheerlijke plaatselijke boekweithoning, wat een smaak explosie. Daar moeten muffins mee worden gebakken bedacht ik zo. Heerlijke smeuïge muffins.
Voor 12 grote muffins
- 250 gram zachte roomboter
- 200 gram patentbloem
- 100 gram roggemeel
- 2 eetlepels bakpoeder afgestreken
- 5 eieren
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram honing
- 2 appels gesnipperd
- 100 gram Cranberries geweld in rozensiroop
- 4 eetlepels rozensiroop of andere siroop naar smaak
Klop de eieren met de suiker en honig tot een dikke creme.
Voeg de overige ingrediënten al kloppend toe op de appel en Cranberries na.
Klop even een minuut of 5 goed door tot je een mooi cremige beslag hebt.
Schep de appel en de Cranberries erdoorheen en schep in elke vorm anderhalve ijsbolschep aan beslag.
Bak de muffins 25 minuten op 170 graden.