Soms zie ik van die filmpjes voorbij komen met heerlijk uitziende recepten, Meestal Amerikaans zo ook deze Chocolade cake met icing. Ik pas altijd wel het een en ander aan in smaak, dus voor het originele recept klik op Bosh tv deze cake is vegan.
Op Bosh staan heel veel lekkere vegan recepten en zeker de moeite waard om te volgen.
Icing
- 75 gram kokosolie gesmolten
- 60 ml warm water
- 2 eetlepels cacao
- 75 gram gesmolten pure chocolade
Meng deze ingrediënten door elkaar en zet weg.
Cakebeslag vorm 20cm doorsnede
Verwarm de oven op 180 graden
- 75 gram cacao
- 250 gram bloem
- 1.5 el bakpoeder
- Snuf zout
Meng deze droge stoffen door elkaar
- 375 ml kokend water
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 75 gram kokosolie
- 1 el appelazijn of citroensap
- 50 gram gesmolten pure chocolade
Meng de natte stoffen ook door elkaar en vermeng ze met de droge en giet dit mengsel in een springvorm bekleed met bakpapier.
Bak de cake 30 minuten op 180 graden.
Laat de cake afkoelen en giet de icing erover. Ik sneed de cake doormidden en deed er een laagje icing tussen.