Luikse wafels of oud Hollandse suikerwafels

Zo af en toe maken we wafels en dan maak ik altijd een gistbeslag omdat ik dat het lekkerste vind.

  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 200 ml lauwwarm melk
  • 200 gram suiker (het liefst parel suiker voor het beste resultaat) dat deed ik eerst vandaag niet en dan zijn de wafels slapper meer pannekoekdeeg achtig nog een portie gemaakt.. en damn met parelsuiker is het 10x beter
  • 4 eieren
  • 200 gram zachte roomboter

Klop de eieren met de roomboter luchtig.

Los de gist op in de warme melk.

Meng alle ingrediënten met de mixer goed door elkaar en laat afgedekt met een vochtige theedoek een uurtje op een lauwwarme plek rijzen.

Vet een wafelijzer in met bakspray en schep er per wafel met een ijsbolschep een bol beslag in en bak ze bruin.

Af laten koelen op een rooster en bestrooien met poedersuiker serveren met een bol slagroom en fruit of warme kersensaus en een bol ijs.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. carina schreef:

    wat is parelsuiker? ik ken fijne suiker, kristalsuiker en kandijsuiker

    groetjes carina

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s