Zo af en toe maken we wafels en dan maak ik altijd een gistbeslag omdat ik dat het lekkerste vind.
- 500 gram bloem
- 25 gram verse gist
- 200 ml lauwwarm melk
- 200 gram suiker (het liefst parel suiker voor het beste resultaat) dat deed ik eerst vandaag niet en dan zijn de wafels slapper meer pannekoekdeeg achtig nog een portie gemaakt.. en damn met parelsuiker is het 10x beter
- 4 eieren
- 200 gram zachte roomboter
Klop de eieren met de roomboter luchtig.
Los de gist op in de warme melk.
Meng alle ingrediënten met de mixer goed door elkaar en laat afgedekt met een vochtige theedoek een uurtje op een lauwwarme plek rijzen.
Vet een wafelijzer in met bakspray en schep er per wafel met een ijsbolschep een bol beslag in en bak ze bruin.
Af laten koelen op een rooster en bestrooien met poedersuiker serveren met een bol slagroom en fruit of warme kersensaus en een bol ijs.
wat is parelsuiker? ik ken fijne suiker, kristalsuiker en kandijsuiker
groetjes carina
LikeLike
Dat zijn dikke klontjes geperste suiker kan je bij de meeste supermarkt en kopen. https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ah.nl/producten/product/wi396783/tiense-parelsuiker&ved=2ahUKEwiGrPzHlujcAhVOMewKHfd7CcIQFjAAegQIBRAB&usg=AOvVaw0DLFzwqfWKZRvRL9URye8d
LikeLike