Frambozentaart met mascarpone creme

Voor de taartenkraam deze lente maakte ik deze taart van Rutger zijn blog, een aardbeienslof met baketbakkersroom. Een paar kleine aanpassingen en het werd deze ontzettend lekkere taart.

Voor het deeg

  • 270 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 180 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram gewone suiker
  • 80 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • Snuf zout

Kneed van deze ingrediënten een deeg en druk dit in een bakvorm van 24 cm doorsnede.

Voor de spijs

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram suiker
  • 1 ei plus een extra eiwit

Meng dit door elkaar tot een smeerbare spijs en bestrijk de deegbodem ermee.

Koel de vorm ongeveer een uur. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodem gaar in 30 minuten (25minuten met de heteluchtoven) Laat afkoelen maar niet in de koelkast.

Voor de vulling

  • 200 slagroom stijfgeklopt met
  • 60 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 el maizena
  • 100 gram Lemoncurd

Meng de vulling door elkaar en vul een spuitzak met een grove kartelmond en spuit torentjes op de koekbodem.

Voor het fruit

  • Garneer de taart met 200 gram frambozen of aardbeien of blauwe bessen naar smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s