Een beetje vreemd misschien een cornflakepannekoek maar wat zijn ze lekker.. kleine dikke pannekoekjes van een centimeter dik met een luchtige structuur.
- 100 gram (ongezoete biologische) cornflakes
- 1 liter volle melk
- 2 eetlepels creme fraiche
- 3 eieren
- 2 eetlepels agavestroop
- Roomboter om in te bakken
Rooster de cornflakes uitgespreid op een bakblik in 15 minuten op 150 graden.
Voeg de cornflakes toe aan de melk roer even door en laat ze 20 minuten trekken.
Giet de melk af en bewaar deze voor pudding, vla, pannacotta, ijs.
Knijp de cornflakes goed uit boven de melk, dit gaat prima door een doek heen.
Meng de pulp met de eieren, creme fraiche en siroop.
Bak kleine hoopjes in een pan met boter en eet deze als dessert met wat vers rood fruit of een fruitpuree.
Ik kwam op deze pannekoekjes doordat dit eigenlijk het restant is wat overblijft na het maken van pannacotta cereal maar te lekker om weg te gooien.