Cornflakes pannekoek

Een beetje vreemd misschien een cornflakepannekoek maar wat zijn ze lekker.. kleine dikke pannekoekjes van een centimeter dik met een luchtige structuur.

  • 100 gram (ongezoete biologische) cornflakes
  • 1 liter volle melk
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels agavestroop
  • Roomboter om in te bakken

Rooster de cornflakes uitgespreid op een bakblik in 15 minuten op 150 graden.

Voeg de cornflakes toe aan de melk roer even door en laat ze 20 minuten trekken.

Giet de melk af en bewaar deze voor pudding, vla, pannacotta, ijs.

Knijp de cornflakes goed uit boven de melk, dit gaat prima door een doek heen.

Meng de pulp met de eieren, creme fraiche en siroop.

Bak kleine hoopjes in een pan met boter en eet deze als dessert met wat vers rood fruit of een fruitpuree.

Ik kwam op deze pannekoekjes doordat dit eigenlijk het restant is wat overblijft na het maken van pannacotta cereal maar te lekker om weg te gooien.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s