Maanzaadbollen

on

Dit zijn overheerlijke bollen waarvan ik het deeg de avond van tevoren al goed kneed tot een soepel deeg. De bollen vorm en direct op de bakplaat leg en overnacht een lange langzame rijs laat hebben in de koelkast. Afgedekt onder een velletje ingevette huishoudfolie. Je kunt er natuurlijk allerlei zaadjes overheen strooien waar je maar trek in hebt. Ik gebruik vaak sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten, grof maisgriesmeel. Ik haal ze dan uit de koelkast en zet ze na het vootverwarmen van de oven meteen in de oven om af te bakken..wel de folie verwijderen natuurlijk.

Zorg dat je eerst dat je de oven minimaal 20 op 240 graden hebt voorverwarmd.

20 tot 25 minuten uiterlijk afbakken.

Iedere oven is verschillend zorg dat je weet of de temperatuur van je oven klopt met wat er op de klok staat vaak wijkt dit flink af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s