Gehaktbolletjes

Voor deze smeuïge gehaktbolletjes met krokante korst gebruik ik gemengd meel. Je kunt ieder gehakt gebruiken naar eigen keuze als vulling.

  • 250 gram harde tarwegries fijne maling
  • 250 gram patentbloem
  • 7 gram droge gist
  • 5 gram zout
  • 280 ml warm water

Vulling

  • 400 gram rundersaucijs ontdaan van velletje en in stukjes van 4cm gesneden
  • 4 eetlepels maisgriesmeel om te bestrooien en wat melk om te bestrijken

Meng de ingrediënten voor het deeg even goed door elkaar en dek de kom af met een natte theedoek en zet voor een uur of 6 weg op kamertemperatuur.

Schep met de deegschraper het deeg op een bebloemde werkplek en bestrooi met tarwegriesmeel vouw dit snel met behulp van een deegschraper enkele keren dubbel.

Snijd het in gelijke stukjes van ongeveer 80 gram.

Druk elk stukje een beetje plat in je handpalm en stop er een stukje gehakt in en vouw de randen goed dicht.

Leg dit op de bakplaat met wat tussenruimte van 6 cm bestrijk met wat melk en bestrooi met de maisgriesmeel

Verwarm de oven voor op 230 graden en zet onderin de oven een bakblik met 300 ml heet water voor wat stoom.

Bestrooi de broodjes met maisgriesmeel en laat ze afgedekt nog 45 minuten rijzen.

Bak de broodjes in 20 minuten af op 220 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s