Deze chocolade muffins zijn overheerlijk smeuïg en luchtig en vliegen weg als sneeuw voor de zon als je er eenmaal 1 hebt gegeten.
Chocolade muffins 12 stuks
- 50 gram cacao
- 100 gram pure chocola gesmolten
- 200 gram roomboter
- 200 gram gezeefde patentbloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 4 eieren
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker of rietsuiker
- 100 ml slagroom
Klop de eieren tot een dikke creme met de suiker, voeg de gesmolten maar enigszins afgekoelde chocolade langzaam toe. Hierna de boter en slagroom en lepel voor lepel de bloem met bakpoeder. Blijf zeker nog 5 minuten doorkloppen tot het een mooie dikke romige creme is.
Gebruik 12 grote hoge muffin vormen of 16 kleine lage en schep in elke hoge muffinvorm met de ijsbolschep 2 bollen of 1 in de kleintjes. Bak ze 25 tot 30 minuten op 165 graden mooi gaar.
Topping van 200 roomkaas geklopt met 150 gram poedersuiker en 150 gram zachte roomboter en omdat het Pasen is een paaskipje op de muffin gelegd.
Morge ..als ze net zo zalig zijn als de bleuberry muffins dan is het weer een toppertje .juist gister met mijn kleindochter staan maken ..
LikeLike
Wij vonden ze in ieder geval lekker en zeker met de topping erop.
LikeLike