Eiersalade is denk ik de meest gekochte en zelfgemaakte salade die er is met een hemelsgroot verschil ertussen in van kwaliteit en smaak.
Basis eiersalade
Ik maak meestal een flinke portie van 8 eieren.
- 8 eieren
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels creme fraiche
- Halve theelepel worchestersaus
- Snuf zout
- Halve theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels gesnipperde bieslook
Kook 8 eieren in 5 minuten geheel gaar laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.
Wip de dooiers eruit en prak deze fijn samen met de mayonaise en de creme fraiche. Snijd het eiwit fijn met de eiersnijder of met de hand en voeg alle overige ingrediënten toe.
Variaties
- Ik voeg nog wel eens wisselende specerijen toe zoals uienpoeder kerrie massala of bv knoflookpoeder eiersalade leent zich hier prima voor. Gebruik kleine beetjes en proef tussendoor.
- Gebruik verschillende kruiden en probeer eens uit. Bieslook, tijm basilicum, bosui, peterselie etc elk kruid geeft weer een andere smaak.
- Verschillende uitgebreidde eiersalades voeg dan de volgende ingrediënten toe:
- Kaas ei salade neem 100 gram extra belegen of oude boerenkaas en 2 el extra creme fraiche
- Ei beenham 100 gram fijn gesnipperde beenham en 2 el mayonaise extra
- Pittige paprika eiersalade een theelepel sambal en een ragfijn gesneden gegrilde zoete puntpaprika.
- Soms is de mayonaise of de saus iets te dun als de salade enkele uren heeft gestaan dan kan je om te binden een eetlepel lijnzaad (proef je niet) toevoegen of een eetlepel aardappelpuree vlokken dat bind vrij snel de salade weer tot een smeuïge dikte.
Aaahhh lekker ,de eitjes staan al gekookt klaar,dus dit recept is heerlijk toepasselijk nu ..straks gelijk maken .dank je wel …
LikeGeliked door 1 persoon
Vrolijk Pasen Jannie!
LikeLike