Brownies wie kent deze verleiding van een chocolade gebakje nu niet.
Ik maak ze al vele jaren in vele gedaantes want er zijn nogal wat recepten te vinden. Dit recept is oorspronkelijk van Donna Hay en kwam ik via Easydailyfood op het spoor, erg leuke sites trouwens en maak ik nu eigenlijk als standaard #brownie recept klaar. Met allerlei variaties erop te bedenken snel klaar en supergemakkelijk. Hier mag je mij voor wakker maken!
Brownies 9 stukken
- 100 gram pure chocolade
- 125 gram roomboter
- 140 gram donkerbruine basterdsuiker
- 85 gram patentbloem
- 20 gram cacao
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 2 eieren L
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de chocolade met de boter op laag vuur en roer even goed door en laat afkoelen tot lauw.
Klop de eieren met de basterdsuiker tot een dikke bruine luchtige creme.
Roer met een spatel langzaam de chocola door het eimengsel en zeef de overige ingrediënten erboven en spatel snel door. Niet kloppen!
Neem een bakvorm van 20 bij 20 cm en bekleed deze met bakpapier.
Giet het beslag in de vorm en plaats deze in het midden van de oven.
Bak de brownies 35 minuten op 160 graden. Ik gebruik de heteluchtoven.
Dank je wel Ingrid..ik heb de hint begrepen en ga dit weer mooi afdrukken.
Zie er heeelijk en als een bommetje uit .het project voor van de week ..
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ben erg benieuwd… had ooit eens het perfekte recept voor brownies… lekker… en de volgende dag was het bovenste laagje nog steeds lekker krokant… Helaas niet opgeslagen en daarna is het van het wereldwijde web verwijderd… Deze ziet er veelbelovend uit…
LikeLike